Senseo Kaffepads

Senseo Kaffepads

I 2007 prøvde et lite firma fra Stavanger-traktene seg på kaffemarkedet med Santé-konseptet. De hadde sett hva Philips og Sara Lee hadde gjort med Senseo-systemet siden 2001, og ventet seg lei på at det ikke fantes noen kaffeputer på det norske markedet.
Konseptet besto av en kaffemaskin og tilhørende kaffepads - ferdig malt kaffe pakket inn et lite filter, sammenlignbart med en tepose.

September 2010 introduserte Philips og Friele (som er et datterselskap av Sara Lee) Senseo i Norge. I løpet av kort tid viste de fleste hva Nederlendere og Tyskere hadde vist i flere år: at det var mulig å lage en god kopp kaffe, kjapt og rimeligt.

Flere produsenter

Det er mange merker kaffeputer tilgjengelig, men Senseo kaffepads er blant de mest populære, og her i landet kanskje mest kjent. Alle kaffepads med en diameter på 7cm passer i Senseo kaffemaskinen; dermed har du tilgang til mange kaffe-nyanser på under et minutt.
Eksempler er: Mild, Regular, Koffeinfri (decaf), Dark, Extra Dark, eller Espresso, foruten Fair Trade-varianten, som egentlig kun sier noe om opphavet og betalingsmåten fremfor roasting og malingsgraden.

Fordeler

En annen fordel er at det blir så innmari ryddigt på kjøkkenet. Ingen kaffegrut på vanskelige plasser, inkludert inni maskinen. Kanskje ikke like viktig for smaksløkene som det å ha tilgang til mange varianter og smaksnyanser, men det er en klar fordel for det.
Utover det er altså faren stor for at du får naboer på besøk. Trivlig med trivlige naboer, men det var kanskje aldri meningen å forvandle kjøkkenet inn i nabolagets svar på kaffebaren?

Enkel betjening

Senseo kaffepads er praktiske, og det er nok det som er grunnen til deres popularitet. Å brygge kaffe med kaffepads er så enkelt som det kan bli, tatt i betraktning at alle maskiner må vedlikeholdes fra tid til annet. Da er det et godt at kaffegruten ikke sprer seg. Med Senseo kaffepads kommer også en ny måte å få morgenene til å fungere. Nok av utvalg til å få hjernen til å våkne.
Og fram til hjernen er våknet får man lagd kaffe på automatisk pilot: sett kaffepadsen inn i kaffemaskinen, trykk på knappen. På under et minutt er kaffekoppen brygget og klar til å nytes. Å rydde opp etterpå inkluderer å ta ut og kaste kaffepadsen i matafvallet. Ferdig.

Flere valg øker bevisstheten

Senseo har en hel linje av kaffebryggere og et rikt utvalg av kaffepads. Kaffemaskinen gir kaffedrikkere en enkel og grei måte å få sine kaffe om morgenen og i arbeidstiden.
Det neste som gir mat til tankene er at når man har flere valg, så må man velge. Det øker bevisstheten rundt hvordan kaffen nå egentlig smaker.