Senseo Rengjøring

Senseo rengjøring

At en Senseo kaffemaskin er utrolig enkel i bruk vet alle som har en slik maskin eller. Gjestebesøk kan lage en kaffe selv uten å bli fortalt hemmelighetene rundt maskinen, og uten behov for å kikke i bruksanvisningen. Men også rengjøring av en Senseo trakter er en lett sak.

Avkalking

Du kan få kjøpt avkalkingstabletter, men de er faktisk ikke nevnt en plass i bruksanvisningen. Følger du avkalkingsprosedyren her og du får gjort det billig og bra, og på en blunk. Det forlenger levetiden på maskinen så det er absolutt å anbefale å gjøre dette periodisk.

Rengjøring - part one

Når det kommer til Senseo rengjøring, sånn rett etter å ha laget en kaffekopp, er det greit med å innarbeide en standard rutine. Det viktigste ville vært å ta ut kaffeputen og kaste den i matavfallet. Selv om det strengt tatt ikke er nødvendig engang (plast og syrefast metall ruster ikke), er det greit å kunne begynne med en ren maskin.
Rydder du på kjøkkenet er det greit å kjapt skylle dryppebrettet og ha en fuktig klut over maskinen.

Senseo Rengjøring - part deux

En litt mer grundig rengjøring ville inkludert følgende.

  • Ta ut kaffetuten Slå av maskinen (dra gjerne ut støpselet), åpne maskinen og ta ut kaffetuten.
  • Rengjør kaffeputeholderne, dryppebrettet og kaffetuten Rengjør kaffetuten, kaffeputeholderne og dryppebrettet i varmt vann, evt. tilsatt litt oppvaskmiddel. Du kan også vaske delene i oppvaskmaskinen.
  • Sjekk kaffepute-holderen Kontroller at silen i midten av kaffeputeholderen ikke er tett. Rengjør silen ved å skylle kaffeputeholderen under rennende vann. Bruk evt. en oppvaskbørste for å rense den.
  • Rengjør vannbeholderen Rengjør vannbeholderen i varmt vann, evt. tilsatt litt oppvaskmiddel. Vær forsiktig å ikke skade ventilen og flottøren i bunnen av vannbeholderen.
  • Vannfordelingsplate vaskes med en fuktig klut Rengjør vannfordelingsplaten med en fuktig klut.
    Vær forsiktig og sørg for at gummipakningen ikke blir skadet eller setter seg fast under kanten.

Wrapping it up

Det er ikke mer som skal til. Periodisk rengjøring og vedlikehold påvirker kaffesmaken, i positiv forstand.

  • De få delene du kan vaske skal være rene uten tørkede kafferester.
  • Sjekk kaffeputeholderen regelmessig.