Senseo Quadrante

Senseo Quadrante

Den nye Senseo Quadrante har fått langt mindre oppmerksomhet her i landet enn de første Senseo-maskinene, og det er kanskje ikke helt som fortjent. Stilen er helt annerledes enn de andre Senseo-maskinene: Philips har gått bort fra 'butler'-utseendet totalt og designen blunker til kubismen som ble først karakterisert for 100 år siden gjennom Georges Braque's malerier.
Spørsmålet den gang handlet kanskje mest om hva vi egentlig ser gjennom øynene våre, og kanskje kan vi stille oss et lignende spørsmål: hva er det vi egentlig smaker på.

Fordi om du nå jobber som mikro-roaster og er ute etter den beste single origin kaffe, eller om man er te-frelst og aldri drikker kaffe, en ting kan man på generelt grunnlag vel bli enige om, og det er at økte valgmuligheter gir økt bevissthet.
Når en regular kaffepute kan karakteriseres som en frokost kaffe, hva skal man da sammenligne en mild, dark roast, extra dark og espresso med? For å nevne noen varianter. Det hjelper å få smaksløkene til å jobbe og hjernen til å vurdere.

Forbedret vannbeholder

Med en slik ny design må man sjekke det meste på ny, og vannbeholderen er et stort pluss. Formen gjør det lettere å løfte den med én hånd, selv når den er fult med vann. Beholderen er også litt mindre høy enn tidligere vannbeholdere, som gjør at det er enklere å fylle den i en liten vask. Den rommer 1,2 liter vann, noe som betyr færre påfyll.

Justerbar høyde

Det er fremdeles mulig å brygge to kaffekopper samtidig, men med en Senseo Quadrante kan du også justere tray-høyden. Dette er noe ikke alle kaffemaskiner kan skilte med, men er veldig praktisk når du skal fylle reisekoppen din som, typisk som det kanskje er, er nokså høy av seg.

Smak og behag(elig)

Quadrante har en forbedret temperaturregulering enn tidligere Senseo-modeller. Den er liten og nett, og vesentlige egenskaper i designen gjør den til en kaffemaskin som gir konsistent, utmerket kaffe i hver kopp. Selv om det kanskje ikke ser ut som den klassiske Senseo, passer Senseo-navnet godt.