Senseo kaffe

Senseo kaffe

En Senseo kaffemaskin er en avansert kaffetrakter med enkel betjening, som gir deg muligheten til å brygge mange forskjellige Senseo kaffe alternativer med et enkelt knappetrykk. Hvis du liker å ha enkel måte å tilberede alle dine favoritter som cappuccino, sjokolade-nyansert Senseo kaffe, koffeinfri kaffe, aromatisert kaffe, eller en helt vanlig kaffe, er denne kaffetrakteren absolutt tingen: gourmet kaffe rett fra kjøkkenet, så nærme som mulig.

Philips og Sara Lee

Senseo merkevaren begynte for over 10 år siden, som et felles satsningsområde av Philips og Sara Lee. Det startet som en linje av kaffemaskiner med tilhørende kaffeputer. En kaffepute er pre-packaged kaffe i et eget filter. Lager du vanlig traktekaffe bruker du et filter, kaffe, varmt vann og gravitasjonen; det tar dermed litt tid før vannet har tatt med alt det gode fra kaffepulveret. Litt for langt ifølge noen, som mener at kaffen let kan bli for syrlig.
Senseo systemet fungerer ved at vannet presses gjennom med lavt trykk. Det gir ingen espresso og ingen crema, med trykket gjør det mulig å forme en skumlag for det, med litt større bobler. Ikke noe crema, men noe nytt, og deilig. Espanso, kanskje?

Kaffe er matavfall

Senseo kaffe er pakket inn i et filter som brytes ned i naturen og det er dermed særdeles enkelt å rydde etter seg: kast den brukte kaffeputen ved matafvall: ingen søl, ingen belastning i form av aluminium i naturen eller kaffegrut på kjøkkenet.
På en måte er det nokså likt en E.S.E. pad som brukes i espresso-maskiner (men disse har en annen dimensjon og kan ikke brukes i Senseo, eller Senseo-kaffeputer i en espresso-maskin).

Mange varianter

Pga at kaffen er ferdig pakket og som regel selges i mindre batches av 16 eller 36 stykk, har det blitt mulig for produsentene å utvikle et stort utvalg av kaffevarianter, med variasjoner innenfor roasting, grinding, og ved å tilsette stoffer som f.eks. vanilje m.m. Du kan ytterlig variere ved å endre vannmengden, såklart.
Resultatet er en god kopp kaffe, hver gang, i særdeles kort tid.

Husk å bruke friskt vann som smaker godt for at resultatet blir godt. Utover det kan du drive med vedlikehold - noe som er lett å glemme til tider: har maskinen stått stille i flere dager, kjør da priming-prosedyren på ny, for å fornye vannet i varmekjelen. Uten en kaffepute i maskinen, såklart. Dette skyller samtidig kaffemaskinen sørger for at all vann byttes ut.

Nye Senseo kaffeputer kan du oppbevare i en lufttett beholder slik at de holder seg friske lengst mulig.
Skal du ha i melk eller fløte til kaffen, kan du ha det i koppen før du brygger kaffen; dette bevarer vår 'espanso' og blander kaffen med melken automatisk. Varmer du opp koppen før brygging forbedrer det opplevelsen ytterlig.

Gourmet

Senseo kaffe er en rimelig og god løsning til å brygge din kaffe på en absolutt problemfri måte. Bruker du SENSEO kan du nyte en kopp nybrygget gourmet kaffe til en rimelig penge i ditt eget hjem.